Faszerowana papryka – wersja na Halloween

Faszerowana papryka – wersja na Halloween

Październik 29, 2017 | Opublikowano przez 2 komentarze

Dziś mam dla Was przepis na faszerowaną paprykę, myślę że jest on tak znany, że pewnie nie ma większego sensu podawać składników i całego procesu przygotowania. Aczkolwiek podam Wam, naszą wersję przygotowania tego typu papryki. To co je różni od innych, to wycięte buźki, mogą być smutne, straszne bądź uśmiechnięte tu ogranicza Was tylko wasza wyobraźnia. Co więcej, taka forma bardzo podoba się dzieciom.

Przepis:

Składniki:

Wykonanie:

Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy, z ząbkiem czosnku na patelni, kiedy się zarumieni dodajemy mięso mielone i przyprawy (sól, pieprz, oregano). Kiedy mięso się podsmaży dodajemy 2 łyżki koncentratu pomidorowego i natkę pietruszki, później przygotowane mięso łączymy z ugotowanym wcześniej ryżem. Tak oto nadzienie do naszej papryki mamy już gotowe zostało nam tylko, wydrążyć papryki, i wyciąć na nich odpowiednie buźki. Następnie układamy napełnione farszem papryki w naczyniu żaroodpornym, do którego wlewamy 2 szklanki wody i wstawiamy do piekarnika ustawionego 200 stopni na całe 35minut. Oczywiście zapomniała bym, co z tym tartym serem, opcje macie dwie możecie go wymieszać z całym farszem, lub posypać na górę papryki.

 

Tagi: , , ,

Kategoria: ,

Autor: Świat Karinki

2 komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *