Chlebek hot dog do odrywania – Moje hity z thermomixa

Chlebek hot dog do odrywania – Moje hity z thermomixa

maj 5, 2022 | Opublikowano przez 2 komentarze

 

Nigdy w życiu tak dużo nie piekłam jak w ostatnim czasie, ale najdziwniejsze jest to, że to polubiłam. I znowu mam dla Was przepis, który uważam za bardzo fajny, a jest to chlebek hot dog do odrywania.

 

Składniki;

 

Przygotowanie;

Keczup z musztardą wymieszać w miseczce i odstawić na bok, w kolejnej miseczce odważyć prażoną cebulkę i również odstawić na bok. Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia. Ogórki konserwowe pokroić drobno, i odstawić na bok w miseczce. Następnie czas zająć się wyrobieniem ciasta, czyli wsypujemy mąkę, dodajemy wodę, drożdże, cukier, sól, cukier, olej i wyrabiamy ciasto.

Wyrobione ciasto przekładamy na blat oprószony mąką, następnie rozwałkujemy na kształt prostokąta. Całą powierzchnie ciasta smarujemy mieszanką keczupu i musztardy, następnie posypujemy prażoną cebulką i ogórkami. Ciasto kroimy na plastry o szerokości około 5 cm, układamy na nich plasterki kiełbasek i posypujemy rozdrobnionym serem.

Pasy ciasta zwijamy w luźne rulony i kolejno przekładamy do przygotowanej wcześniej tortownicy. Składniki nadzienia, które wypadły na blat, możemy umieścić w dowolnych przestrzeniach pomiędzy pasami ciasta. Tortownicę przykrywamy ścierką i odstawiamy na 15-20 min. W tym czasie rozgrzewamy piekarnik do temp. 180°C i pieczemy około 30-40 minut.

 

 

Tagi: , , , , , ,

Kategoria: , ,

Autor: Świat Karinki

2 komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *