Ćwiczę z córką! + przepisy na zdrowe przekąski

Ćwiczę z córką! + przepisy na zdrowe przekąski

Luty 1, 2021 | Opublikowano przez 21 komentarzy

 

Ostatnie miesiące spędziliśmy jak wiecie w domu, w końcu zdalne nauczanie nas do tego zmusiło. W związku z tym dzieci miały mniej ruchu niż kiedyś, bo np., zajęcia z W-F się nie odbywały. Dlatego też wspólnie z Kariną postanowiłyśmy spróbować nowej formy aktywności i postawiłyśmy na jogę.

Ćwiczymy razem tak już w sumie drugi tydzień, a kiedy wracając ze szkoły zobaczyłyśmy w Pepco, nową kolekcje fitness, wiedziałyśmy, że to idealny moment na zakupy. Nie dość, że śliczne, to jeszcze wygodne i co najważniejsze szybkoschnące. A ceny są przystępne dla każdego, bo za t-shirt i legginsy damskie zapłaciłam 20zł/szt, a w przypadku Kariny ceny wynosiły tylko 15zł/szt. Poza tym w przypadku dzieci te zestawy świetnie sprawdzą się również na zajęciach W-F.

Pepco nie skupiło się tylko na ubraniach, bo w swojej ofercie ma również wiele innych gadżetów, które przydadzą się podczas ćwiczeń. Są to np., hantle, butelki z wkładem na owoce, obuwie sportowe.

Pamiętajcie również, że po każdym rodzaju aktywności fizycznej należy uzupełnić ilość węgli w organizmie, dlatego my z Kariną zawsze przygotowujemy sobie różnego rodzaju zdrowe batoniki. Ale bez obaw nie zostawię Was tu bez przepisu na nie, ba będą to nawet aż dwa przepisy:

Batoniki owsiane

Składniki:

Przygotowanie:

Płatki owsiane mieszamy z bakaliami, masło roztapiamy w garnku razem z miodem, gdy się rozpuści zdejmujemy z ognia i dodajemy bakalie i płatki owsiane. Wszystko dokładnie mieszamy. Następnie masę przekładamy do naszej blaszki, wyłożonej papierem do pieczenia. Pamiętajcie by docisnąć cała masę na koniec. Pieczemy ją w piekarniku 20-30min w temperaturze 180°C, aż będzie miało złocisty kolor. Po wyjęciu czekamy, aż przestygnie i kroimy na prostokąty.

 

Batoniki z amarantusem

Składniki:

Przygotowanie:

Orzechy i migdały możemy posiekać, choć ja tego nie robię, następnie prażymy je na patelni. W ganku obok roztapiamy masło i miód, do których dodajemy później pozostałe składniki i mieszamy. Masę przekładanym do naszej blachy, pieczemy w temperaturze 180°C przez 20 – 30min.

 

 

Tagi: , , , , , , , , , , ,

Kategoria: , , ,

Autor: Świat Karinki

21 komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *