Najlepsze pulpety na świecie

Najlepsze pulpety na świecie

Październik 24, 2018 | Opublikowano przez 15 komentarzy

 

Dzisiejszy przepis, który mamy Wam do pokazania to zdaniem naszych dzieci najlepsze pulpety na świecie. Długo szukałam takiego przepisu, który zasłuży na miano najlepszego, a przy wymaganiach naszego syna nie było to łatwe.

SKŁADNIKI

  • 500 g mielonego mięsa – jaki rodzaj to już wasza decyzja
  • 1 cebula
  • 1 łyżeczka suszonego oregano, 1/2 łyżeczki papryki w proszku
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 1 jajko
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 125 ml bulionu drobiowego lub rosołu
  • oliwa, masło
  • 350 ml przecieru pomidorowego, np z kartonu
  • posiekany koperek

PRZYGOTOWANIE

Zaczynamy od tego by na oliwie zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę, pod koniec jej smażenia dodajemy przyprawy w postaci suszonego oregano i papryki w proszku. Chwilę wszystko razem podsmażamy i wystygnięte dodajemy do mięsa mielonego. Do mięsa poza podsmażoną cebulką dodajemy posiekany koperek, bułkę tartą, jajko, sól, pieprz i sos sojowy. Później zostaje nam wyrobić małe pulpeciki, które smażymy na rozgrzanej patelni. Kiedy nasze pulpety już się usmażą zalewamy je gorącym bulionem, po czym przykrywamy pokrywką  i gotujemy tak do 8 minut. Po tym czasie dodajemy przecier pomidorowy i gotujemy jeszcze przynajmniej 15 minut. Warto pamiętać by w trakcie tego gotowania poruszyć parę razy patelnią by pulpety nie przywarły. Później zostaje nam tylko ugotować do nich ulubiony makaron i gotowe!

Tak wygląda przepis na najlepsze pulpety w naszym domu, ale muszę Wam zdradzić, że to dzięki temu przepisowi od kwestia smaku <tu klik> powstał nasz sposób na pulpety. Wy lubicie pulpety w sosie pomidorowym, czy może jeszcze szukacie przepisu, który Was do nich przekona?

Tagi: , , , , ,

Kategoria: ,

Autor: Świat Karinki

15 komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *