Pasta kanapkowa z makreli na 3 sposoby

Pasta kanapkowa z makreli na 3 sposoby

luty 24, 2021 | Opublikowano przez 3 komentarze

 

Osobiście najbardziej lubię jeść kanapki z pastami śniadaniowymi, i to je najczęściej przygotowuję do pieczywa. Dziś podrzucę Wam trzy propozycje na pastę kanapkową z makreli. Ciekawa jestem, czy znacie wszystkie te propozycje, a może któraś jest waszą ulubioną?

 

Pasta z makreli z ogórkami konserwowymi i cebulą

 

Składniki:

 

Przygotowanie:

Jajka gotujemy na twardo, obieramy i ścieramy na tarce z dużymi oczkami. Do jajek dodajemy musztardę i majonez. Koperek lub szczypiorek siekamy na drobno, i dodajemy do jajek. Ogórki i cebulę kroimy w kostkę, i je również dodajemy do jajek. Na koniec zostawiam zawsze makrele, przy której jest najwięcej pracy, bo w końcu musimy się pozbyć skóry i wszystkich ości. Po wymieszaniu wszystkich składników zostało, nam tylko doprawić ją do smaku.

 

Pasta kanapkowa z makreli, jajek i jabłka

 

Składniki:

 

Przygotowanie:

Jajka gotujemy na twardo, i ścieramy na tarce z dużymi oczkami. Jabłko obieramy i kroimy w kostkę, z makreli pozbywamy się skóry i ości, a bazylie szatkujemy. Wszystkie składniki mieszamy w misce, i dodajemy majonez, sól i pieprz do smaku.

 

Pasta z makreli wędzonej, twarogu i jajek

 

Składniki:

 

Przygotowanie:

Jajka gotujemy na twardo, i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Szczypiorek siekamy drobno, makrelę oczyszczamy z ości. Wszystkie składniki łączymy, dodajemy musztardę i majonez, doprawiamy solą, pieprzem ziołowym i papryką do smaku.

 

 

Tagi: , , , , , , , , , ,

Kategoria: , ,

Autor: Świat Karinki

3 komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *