Przepis na patelnie – kasza gryczana z warzywami i kurczakiem

Przepis na patelnie – kasza gryczana z warzywami i kurczakiem

wrzesień 2, 2018 | Opublikowano przez 37 komentarzy

 

Dziś chcielibyśmy Wam pokazać przepis idealny na patelnie, ale zanim będzie konkretnie co i tak dodam, że pochodzi on ze strony kwestiasmaku.com <tu klik>.  Tam znajdziecie pierwszą moim zdaniem idealna w smaku wersję tego przepisu, nasza jest ciut zmieniona. Ponieważ przygotowując go okazało, się że „coś się skończyło” lub „coś się zmarnuje” jeśli tego zaraz nie wykorzystamy. Podsumowując więc, nasze drobne modyfikacje w tym przepisie zaznaczymy Wam poniżej w przepisie, efekt wyszedł równie smaczny jak pierwsza wersja tego przepisu:

Składniki:

Przygotowanie:

Filet kurczaka kroimy w małą kostkę, po czym odkładamy do miski z połową zaznaczonych w przypraw w przepisie. Dodajemy do tego równie 2 łyżki oliwy i mieszamy. Później najlepiej nastawić woreczek z kaszą gryczaną by się ugotował w trakcie naszego krojenia warzyw + w tym czasie nasz kurczak marynuje się w przyprawach.

Kiedy ugotujemy kaszę, należy ją odcedzić i przełożyć na większy talerz bądź miskę i dodać do niej 2 łyżki sosu sojowego, dokładnie całość wymieszać i zostawić do ostygnięcia.

Na patelni (lepiej dużej choć ilość składników jest przewidziana w przepisie tylko na 2 porcje), podsmażyć na łyżce masła kurczaka z czosnkiem i cebulą. Po jakiś 3-4 minutach dodajemy na patelnie pozostałe warzywa, i drugą połowę przypraw której nie dodaliśmy do samego kurczaka.

Teraz zostaje nam już tylko mieszać i pilnować by nasze warzywa na patelni zmiękły, ale się nie spaliły. Kiedy już uznacie że są gotowe, do całości wystarczy dodać kasze gryczaną i wszystko ze sobą wymieszać.

I tak naprawdę to jedynce co Wam teraz zostało to nałożyć swoją porcję na talerz i zjeść. Co myślicie o tego typu przepisach?

 

Tagi: , , , , ,

Kategoria: , ,

Autor: Świat Karinki

37 komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *