Roladki z ciasta francuskiego z łososiem i ziołami

Roladki z ciasta francuskiego z łososiem i ziołami

czerwiec 2, 2020 | Opublikowano przez 7 komentarzy

 

Doskonale wiecie, że jestem fanką szybkiego gotowania, dlatego tego typu przepisów znajdziecie na blogu najwięcej. Dzis mam dla Was przepis na pyszne roladki z ciasta francuskiego z łososiem. Pracy przy tym mało, składników również, a w smaku jest super pyszne, i może być fajną opcją na imprezową przekąskę.

Składniki:

Przygotowanie:

Zaczynamy nagrzania piekarnika do 200°C. Ciasto francuskie, wyjmujemy z lodówki najlepiej do 30 min przed przygotowaniem roladek. Następnie lekko rozwałkujemy ciasto, i na 1/3 kładziemy plastry wędzonego łososia, doprawiamy solą i pieprzem, a następnie posypujemy ulubionymi ziołami. Końcówkę ciasta smarujemy roztrzepanym jajkiem. Następnie zwijamy i sklejamy roladę.

Zwiniętą roladę smarujemy jajkiem najlepiej przy pomocy pędzelka i posypujemy sezamem, jak już to zrobimy zostaje nam pokrojenie na plastry jednakowej grubości.

Roladki wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy w rozgrzanym piekarniku przez ok. 20 minut, aż zarumieni się ciasto. Jeśli mamy czas to dodatkowo możemy przygotować sos czosnkowy do naszych roladek, będzie on świetnym dodatkiem do nich.

Tagi: , , , , , ,

Kategoria: , ,

Autor: Świat Karinki

7 komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *