Zrobiłam najlepszy obiad na upalne dni. Przepis na szybki chłodnik

Zrobiłam najlepszy obiad na upalne dni. Przepis na szybki chłodnik

czerwiec 17, 2019 | Opublikowano przez 11 komentarzy

 

Pierwszy chłodnik, jaki zrobiłam w naszym domu był na słodko, bo jego podstawowymi składnikami były truskawki, arbuz, i mięta. Wyszedł po prostu genialny. Teraz w te upały pokusiłam się o zrobienie przepis na chłodnik z udziałem zsiadłego mleka. Uwielbiam zsiadłe mleko, więc z wielką chęcią sprawdziłam ten przepis od kwestia smaku, i niestety zmodyfikowałam go, bo tamta wersja była dla mnie zbyt mdła.

Składniki:

Przygotowanie:

Jest banalnie proste, ale jeśli chcecie go od razu próbować najlepiej jego płyną część wyjąć w ostatniej chwili z lodówki i wymieszać w garnku. Czyli od początku zsiadłe mleko, kefir, jogurt naturalny, mleko i wodę mineralną mieszamy w garnku, później dodajemy pokrojoną sałatę, dymkę, rzodkiewkę, koperek, sól i pierz. I gotowe, a później znowu wstawiamy do lodówki by jego chłód dawał nam później ulgę w te upały.

Tagi: , , , , , , ,

Kategoria: , , ,

Autor: Świat Karinki

11 komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *