Makaron ze szpinakiem i fetą. Kolejny szybki obiad

Makaron ze szpinakiem i fetą. Kolejny szybki obiad

listopad 5, 2018 | Opublikowano przez 27 komentarzy

 

Kolejny przepis na szybki obiad właśnie wkroczył na blog, a dokładniej jest to makaron ze szpinakiem i fetą. Jest to jeden z tych przepisów, które ja uwielbiam. A dodatkowym jego plusem jest to, że tak przygotowany szpinak bardzo smakuje naszym dzieciom. Co by nie tracić czasu, już podrzucam Wam przepis:

SKŁADNIKI

  • 300 g makaronu u nas to kokardki (bo taki kształt jest ulubiony), ale może być też inny
  • 4 garście szpinaku – może być tzw baby
  • 12 kawałków suszonych pomidorów w oleju
  • 1 łyżeczka suszonego oregano lub ziół włoskich
  • 200 g sera feta
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

Makaron oczywiście należy ugotować w osolonej wodzie al dente i odcedzić. Potem na patelnie dodać 6 do 8 łyżek oleju z szuszonych pomidorów, na to pokrojone pomidory, makaron, przyprawy czyli oregano i zioła włoskie. Całość smażymy parę minut. Potem dodajemy grubo pokrojony szpinak i całość smażymy razem. Doprawiamy solą i pieprzem wedle uznania, choć ja tego nie robię. Na koniec posypujemy całość pokrojoną fetą i zjadamy ze smakiem.

 

Tagi: , , , , , , , , ,

Kategoria: , ,

Autor: Świat Karinki

27 komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *