Roladki z tortilli z pastą jajeczną i nie tylko

Roladki z tortilli z pastą jajeczną i nie tylko

Wrzesień 19, 2018 | Opublikowano przez 11 komentarzy

Roladki z tortilli to jedna z „przekąsek”, w naszym domu, która smakuje każdemu. Dzięki czemu jesteśmy wstanie przemycić Noamowi różne warzywa itp., na które normalnie nie chce nawet spojrzeć. Dotąd robiliśmy raczej tradycyjne roladki z dodatkiem sałaty, wędliny, warzyw i majonezu.

Dziś chciałam Wam pokazać trochę jednak inną wersję, która powstała tak naprawdę przypadkiem. Bo postanowiliśmy do niej wykorzystać akurat to co nawineło się z lodówki. Więc teraz podamy Wam wszystkie składniki, i cały proces przygotowania:

Składniki:

Przygotowanie:

Najpierw przygotujemy pastę jajeczną z dodatkiem pokrojonej wcześniej w kostkę cebuli, szczypiorku, i wędliny. Do jajek dodajemy majonez, sól i pieprz do smaku. Wszystko razem mieszamy i mamy gotową pastę, którą to będziemy smarować naszą tortille. Po rozsmarowaniu pasty jajecznej na tortilli, posypujemy ją pokrojonymi suszonymi pomidorami i mixem sałat. Teraz już zostaje nam tylko zwinąć ciasno roladki. Ja po zwinięciu ich kroje je w połowie i wkładam do pojemnika idealnie pasującego do ich wymiaru, po to by później trzymały swój kształt. Oczywiście można je na mniejsze kawałki, kiedy pojawią się goście, lub zawinąć w papier do pieczenia i spakować dziecku do śniadaniówki na drugi dzień do szkoły.

Kiedyś tu na blogu pokazaliśmy Wam również przepis na 3 różne pasty do kanapek <tu klik>, które myślę że równie dobrze sprawdzą się z tortillą. My na pewno to sprawdzimy w najbliższym czasie, i jeśli chcecie damy znać czy było dobre?!

Tagi: , , , , , ,

Kategoria: , ,

Autor: Świat Karinki

11 komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *