Schabowy z majonezem, smak który Cię zaskoczy!

Schabowy z majonezem, smak który Cię zaskoczy!

styczeń 3, 2020 | Opublikowano przez 10 komentarzy

 

Był taki czas w naszym domu, że nie smażyłam kotletów schabowych, ta forma przyrządzenia mięsa nie przemawiała do mnie w żaden sposób. Zmieniło się to za sprawą jednego przepisu, który poleciła mi znajoma, sprawia on że panierka jest delikatna i zarazem puszysta. Odkąd poznałam ten przepis, kotlety schabowe często goszczą w naszym domu.

Składniki:

Schab – ja kupuje porcjowany przynajmniej na 6 kotletów

sól i pieprz

1 pęczek koperku – ale mogą być dowolne zioła jakie lubicie

bułka tarta do panierowania

2 jajka

2 łyżki majonezu – ja używam majonezu marki Cremajo <tu klik> jest najlepszy ze wszyskich

olej lub smalec do smażenia

 

Przygotowanie:

Mięso rozbijamy na cienkie płaty i oprószamy solą i pieprzem, następnie siekamy koperek, który dodamy do naszej marynaty z jajek i 2 łyżek majonezu, całość rozkłócamy za pomocą widelca. W tak przygotowanej marynacie moczymy nasze plastry mięsa, następnie obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na oleju lub smalcu. Jesli usmażycie je na smalcu to będą bardziej chrupiące.

 

Tagi: , , , , , ,

Kategoria: ,

Autor: Świat Karinki

10 komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *