Slow west wege – Batatowe zawijasy

Slow west wege – Batatowe zawijasy

Lipiec 8, 2018 | Opublikowano przez 64 komentarze

Dziś na niedzielę przygotowaliśmy dla Was nowy przepis, być może już dziś komuś z Was uda się go zrobić. Bo ilość składników jest nie duża, i samo przygotowanie proste. Czyli w jednym przepisie zawarte jest to co osobiście lubię najbardziej. Przepis który za chwilę zobaczycie, znajdziecie w książce „Slow west wege” wydawnictwa Babaryba.

Jest to dość nowa książka kucharska, w naszej kuchni ale osobiście jestem nią zachwycona. Znajdziecie w niej 100 wegetariańskich przepisów. Wegetariańskie przepisy spotykają się tu z osobistymi opowieściami dziewczyny, która postanowiła zamieszkać z daleka od miejskiego zgiełku, by żyć blisko natury, a przede wszystkim by gotować i kochać z całego serca. To czasem wzruszające, czasem śmieszne, a czasem refleksyjne historie o miłości, o pracy, o tęsknotach i o spełnieniu.

Poza niesamowitymi tekstami, znajdziecie w tej książce jeszcze piękniejsze zdjęcia i to nie tylko potraw. Ale przejdźmy już do zapowiedzianego przepisu, będą to:

Batatowe Zawijasy

Składniki:

Przybornik:

Przygotowanie:

  1. Bataty pokrój w kostkę i duś na maśle do miękkości. Pod koniec podaj poszatkowany czosnek. Dopraw solą i pieprzem.
  2. Bataty zblenduj, dodaj poszatkowany tymianek i dokładnie wymieszaj.
  3. Rozłóż ciasto francuskie, na całej powierzchni rozprowadź pastę batatową i zwiń w rulon, po czym podziel go na 12 części.
  4. Powstałe „łódeczki” ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz przez 20 minut w nagrzanym piekarniku w temperaturze 200°C

I gotowe, prawda że prosty i szybki przepis.

Tagi: , , , , , , , , , ,

Kategoria: , ,

Autor: Świat Karinki

64 komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *